Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

6.7.2009

(Metelescu Jr., 8. 7. 2009 21:20)

Cely den val velmi intenzivni severni vitr, takze jsme na doporuceni mistniho starousedlika misto na more vyrazili na nedaleke horske jezero, ktere je plne prekrasnych pstruhu.(Netusim, jestli potocaku nebo jezeraku, vypada to uplne stejne jako nas potocak z potoka, ale zije to v jezere)Na kombinaci vlacky a jednoho prutu na rousnici sli jeden za druhym. Neni to sice prilis sportovni, ale potrebovali jsme neco k veceri:)

5.7.2009

(Metelescu Jr., 8. 7. 2009 21:15)

V nedeli odlet z Oslo do Bodø, a protoze jsme do odletu letadla do Leknesu na Lofoty meli volne ctyri hodiny, rozhodli jsme se pro navstevu zdejsiho muzea historie letectvi. Muzeum bylo pekne, plno ruznych letadel ze vsech koutu sveta, cast venovana 1. i 2. svetove valce. Konkretne pred expozici Luftwaffe nam zdechla baterka do fotaku. Mame holt Antifa fotak:) Potom odlet smer Leknes velmi stylovym vrtulovym letadlem Dash-8, ze ktereho byl nadherny vyhled na vrcholky lofotskych velikanu. Ja si to moc neuzil, protoze si s tou prisernou vibrujici kraksnou neustale pohraval kruty severni vitr, a tak jsem nabyl v obliceji trosku nazelenaly odstin a neustale nadsene komentare ,,muti" jsem opravdu moc nechapal:) Po pristani a naslednem opusteni vzdusneho korabu ze me mirny severni vetrik(At mi nikdo nerika, ze loni na vidrholci foukalo!) malem serval lehkou kosili s kratkymi rukavy. Docela jsem ocenil mikinu, kterou jsem mel s sebou. No, jo holt mrazivy sever, bylo asi dvanact stupnu:) Ale uleva oproti horkemu jihu v Oslo. Nasledne jsme se ubytovali, teplotni sok nas donutil zapnout dokonce i topeni.

4.7.2009

(Metelescu Jr., 8. 7. 2009 21:02)

V sobotu vedro na padnuti, den straveny mackanim veci ze dvou kufru do jednoho. Nakonec se zazrakem podarilo.

3.7.2009

(Metelescu Jr., 8. 7. 2009 21:00)

V patek prilet do Osla. Opet teplotni sok, v Praze 20 stupnu, tam 30. Pry mrazivy sever :) Zbytek dne straveny lenosenim a studiem rybolovecke literatury, kterou jsem dvakrat precetl uz v letadle z Prahy.