Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání rybářské mládeže v Příbrami

7. 9. 2009

Setkání rybářské mládeže 2009

Ve dnech 4. až 6. 9. 2009 se konal 36. ročník setkání  rybářské mládeže pořádaný Odborem mládeže Rady ČRS ve spolupráci se Středočeským územním svazem a MO Příbram.

 Za Západočeský územní svaz Plzeň se zúčastnili Martin Hubálek, Olda Rada, Tomáš Zíka s vedoucím panem Miroslavem Hubálkem z MO Stříbro a Katka Šimáková, Tomáš Vobruba a Martin Metelka s vedoucím panem Antonínem Metelkou z MO Plzeň 1.

Na programu setkání byla návštěva zajímavostí města Příbram a soutěže pro děti dotované pěknými cenami.

Program setkání začal slavnostním zahájením za účasti představitelů města Příbram, poté následovala přednáška o rybolovu na Kamčatce doprovázená velmi pěknými fotografiemi, v některých částech (povídání  o geografii a sopkách) však pro děti poněkud nudná.

Druhý den, v sobotu, byla na programu návštěva poutního místa Svatá Hora a Hornického muzea. Cesta začala ráno namáhavým výstupem po tři sta šedesáti pěti Svatohorských schodech (foto 100_1782, 100_1783). Odměnou nám byla prohlídka nádherného barokního poutního areálu (sice se tam nesmělo fotit, ale foto 100_1784 – 100_1802). Odpoledne jsme navštívili Hornické muzeum (foto 100_1805 – 100_1887) spojené i s prohlídkou podzemí. Z tváří účastníků je vidět, že když jsme měli na konci ještě vystoupat po asi 150-ti schodech nikomu se už nechtělo (foto 100_1887). Rychle jsme se ale zotavili a my, Západočeši, jsme ještě navíc stačili navštívit i výstavu nožů v příbramském Kulturním domě. Večer byly původně v plánu soutěže, ale protože na příbramském náměstí slavilo své desáté narozeniny rádio Blaník šli jsme raději tam a poslechli si koncert skupiny Děda Mládek ilegal band s mohutným ohňostrojem na závěr.

Třetí den, v neděli, se děti konečně dočkaly soutěží. K překvapení nás vedoucích soutěžily nejen děti – soutěžila 6-ti členná družstva dětí vždy s jedním vedoucím. S panem Hubálkem jsme se dohodli po jednotlivých soutěžích střídat. Soutěžilo se v netradičních disciplínách (foto 100_1891 – 100_1920). Začali jsme prolézáním celého družstva postupně kruhem, pokračovali házením medicimbalem do dálky bez pohybu nohou - umístění družstva zajistil druhým nejdelším hodem p. Hubálek. Při plazení „jako tuleň“ (povinně i se zvukovým doprovodem!) se vyznamenali všichni (foto 100_1913 – 100_1916). Při házení míčem mezi nohami před sebe prozíravě pořadatelé posunuli start doprostřed hřiště, protože většinou to dopadalo takto - foto 100_1902, vítězství družstva zajistili oba Martinové, foto 100_1900, 1901, kteří snad jako jediní dokázali hodit míč opravdu před sebe. Jako nejdrsnější se ukázalo zprvu nenápadné přenášení vody z jedné strany hřiště na druhý, když rozhodčí uznali i vodu přenesenou v ústech soutěžících! Zde se vyznamenali Martin Hubálek a oba Metelkové – jejich úsilí je vidět z obrázků 100_1904 – 100_1910, na vítězství to sice nestačilo, ale druhé místo jsme získali. Předposlední soutěž, nafouknutí balónku a jeho následné rozsednutí také nebylo snadné, ale na obrázku 100_1918 běží A.M. pro jasné vítězství družstva. Umístění v poslední disciplíně – házení šipkami na bodované obrázky ryb zajistila družstvu především malá Kačka, která s přehledem trefila nejvýše ohodnocený obrázek znaku ČRS, když se ostatní soustředili především na největšího, ale méně ohodnoceného sumce.

Po krátké přestávce bylo naše družstvo vyhodnoceno jako vítěz soutěží a losovaly se hodnotné ceny. Kačka si vylosovala červený kbelík Mivardi, Tomáš naviják Shakespeare, ostatní různé užitečné drobnosti jako splávky a pod. Smolařem byl Martin Hubálek když si jako nejzkušenější z družstva vylosoval knihu pro začínající rybáře.

Pořadatelům i dětem patří dík za pěkně strávený víkend. Temnou skvrnou byla „návštěva“ party místních pobertů v autech účastníků.
 

Náhledy fotografií ze složky Setkání mládeže Příbram

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář