Jdi na obsah Jdi na menu
 


Národní kolo Zlaté udice - vynikající úspěch našich barev.

25. 6. 2009

Soutěž ve znalostech provázely protesty vedoucích (dětem to bylo jedno). V poznávačce totiž byly dva exponáty chrostíků - Ryacophylla a Hydropsyche - domečkových a bezdomečkových. Další řev byl nad použitím fotografií - bya žádána profláknutá vyobrazení od Hýska.

Chytání na Berounce bylo bídné, přestože krajský hospodář na úsek předtím nasadil několik tisíc kusů cejna a plotice. Chytalo se na 0,06ku s 22 kou háčkem, převážně oukleje okolo pěti centimetrů. Zachránila nás nová váha, která umí vážit od dvou dekagramů. Byli borci s jednou ouklejkou (zvážilo to tak od tří kusů výš) vyskytli se i bezrybkové. Obě kola zachytal jen horní forhont, šli tam cejni tak 30 deka.

RT přerušil déšť a tak se vše zdrželo do pozdních nedělních hodin.

I přes skromné ubytování a občasný vrzot v zajištění nakonec vše klaplo a vyhlášení výsledků a předání pěkných a smysluplných cen už bylo v naprosté pohodě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

konec dobrý, všechno dobrý

(zdepa, 30. 6. 2009 23:56)

Hmm. Tak ten občasný vrzot v zajištění mi zní v uších snad ještě teď.
Ale jinak. K pátku už se nechci vracet. Kdybych v době mého protestu věděl další průběh národa(nemyslím výsledky), tak bych nejspíš šetřil síly a neprotestoval.
Sobotní lov v nádherném prostředí Berounky byl i přes "aktivitu" místní ryb nejpovedenější částí tohoto národa.
Buhužel to nemohu říci o RT. Nevím proč, ale mám pocit,že i tak zkušenému pořadateli bohužel tento závod protekl mezi prsty.
Národ je za námi. Děti si odvezly pěkné ceny a mnoho nových zážitků. Všichni jsme si užili své a určitě vzali ponaučení.
Vím že to není jednoduché bát pořadatel a proto ještě jednou díky všem co se snažili o co nejlepší průběh Národního kola Zlaté udice 2009 v Kožlanech.
Zdeněk Paul, vedoucí jihočeského družstva.

LRU Berounka

(knapík, 25. 6. 2009 11:40)

Zdravím, pokud jste chytali v sobotu u kempu U potůčku, tak jsem tam tu partu viděl, neb jsem toho času projížděl kolem na kanoi a někdo z dohlížitelů (poněkud rusky hovořící) hlásil u někoho z horního úseku, tuším dvě ryby .. Doufám, že vodáci vám tu bídu nezpůsobili ...