Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neděle 23.3.08 U Jána - Kaslík získává cenu fair-play, Nocárek vabank!

22. 3. 2008

Tak už jsem se letos jako pacient zaopatřovacího ústavu cítil několikrát, ale tentokrát to bylo trochu silnější. Ranní pohled z okna si můžete prohlédnout v galerii. Auto jsem od sněhu pucoval čtvrt hodiny. U vody se pocit duševní nedostatečnosti ještě prohloubil, protože naše milá Radbuza spíše připomínala Gangu v době oblevy v Hindukuši.

Přehlídku zahájil Jirka Půta, který odvážně vykročil ze zasněžené stráně, připomínající Šance na Špičáku, obtěžkán pruty, síťovinami, židlí, kyblíkem s krmením a mobilem u ucha.  Přihlížející pobavil pádem a jízdou sněhem a psími hovínky.

Po zaujmutí pozic u rozbouřeného živlu, po kterém chvílemi majestátně proplouvaly kmeny, klacky a další radši nespecifikovaný odpad, většina členů vabankového pelotonu zjistila, že zátěže, které zde s rezervou používá je třeba minimálně zatuplovat. Jako tintítka se ohýbaly nejtěžší kalibry - Kaslíkova hevinka i Podskalákova dunajská medvědobijka. Co dělaly pickery pánů Sowy, Haranta, Půty, Omamika a ohebné speedmastery dalších borců, vědí jen oni sami. Tolik k prvotnímu šoku.

Ale pak to začlo Brát!

První vlaštovky - dvě podoustve, zaznamenal MP, o těžké ryby postupně přišli Pavlové Krýsl a Nocárek. Pak kontroval Kaslík, Podskalák a pozdější vítěz. Několik zoufalců se pokoušelo o plavačku, touto bohulibou metodou se ale nechytila jediná ryba. bývalo by to chtělo děličku s desetigramákem a eskymácké rukavice.

Pak už se s novým azajem rozchytal Nocárek, šly mu samé velké kusy. Za chvíli se přesným nahazováním dostal do ryb Kaslík, podoustve byly nádherné.

Za zmínku stojí lov Kamila, který během půl hodiny utrhal všechno co měl, pak mu MP půjčil zátěž a ač v depresi, dokázal ještě v poslední půlhodině zdolat dvě podoustve.  

Ještě je třeba konstatovat, že horní část úseku která bývá lepší, tentokrát nepochodila, bralo to spíš dole. Chudák Petr Beroušek si před chytáním postesknul, sakra kdybych si konečně vylosoval vršek. Získal vytoužený horní viceforhont a tam, kde obvykle bývá Petr, chytal Nocárek!

Vyvrcholením byl Kaslíkův mužný čin, kdy pustil oběšeného cejna, kterého vytáhnul po závěrečném hvizdu. Nakonec tak získal jen devět bodů, stejně jako Nocárek, který pak losováním shrábnul bank. Tomu se frčák U Jána líbil natolik, že příští vabank volným stylem svolává tamtéž.

1.

Pavel Nocar

6 br 1 kapr

9 bodů, vyhrál los

2.

Kaslík

5 podouství, 3 plot. 1 cejn

9

3.

Michal MP Sopukup

3 podoustve

3

4.

Kamil Fejfar

2 podoustve

2

4.

Podskalák st.

1 plot. 1 cejn

2

4.

Míra Matas

2 br

2

7.

Milunda Harant

1 br

1

7.

Petr Beroušek

1 br

1

7.

Honza Omamik

1 br

1

15.

Pavel Krýsl

Bezrybka

0

15.

Jarda Čech

Bezrybka

0

15.

Petr VP Kříž

Bezrybka

0

15.

Petr Sowa

Bezrybka

0

15.

Míla Bártík

Bezrybka

0

15.

Jirka Půta

Bezrybka

0

 

Náhledy fotografií ze složky Povodeň U Jána

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nechtěl

(Rokoko, 22. 3. 2008 19:14)

bych bejt vlezlej,ale pořad ňák nevím co tam nesmím strkat??? (do saku)

Reofilní

(Kaslík, 22. 3. 2008 19:10)

= proudomilné (pozor, neplést s rektofilní či pedofilní!) Ještě před deseti minutami jsem taky netušil, co to znamená, ale i mě to zaujalo a jal jsem se to na netu zjistit. Problém je, že jiné ryby se U Jána skoro nechytají :) No, zítra se asi nedá čekat žádný "koncert", tak to snad nebude problém. Předem hlásím, že mám mizernou paměť a tak upozorňuji případné úspěšnější sousedy, že si třeba na konci nevzpomenu, kolik že to vlastně chytili hájených ryb :)

...

(hubert, 22. 3. 2008 18:45)

díky za info zítra nedorazím nejsem připravenej ale nekdy bych si rád s vámi zachytal...¨přeji hodně úlovků

Huberte,

(Kaslík, 22. 3. 2008 18:37)

žádná registraci ani licence není třeba, nejedná se o žádné oficiální závody, je to prostě společná rybačka bez nějakých vyjímek z rybářského řádu a bez vyhražování míst. Je to setkání rybářů se závodnickým srdcem a tudíž pojaté jako jakési srandazávody, kdy vítěz je ten, který nachytá největší počet ryb, přičemž ty ryby, co nesmí do vezírku, se hned pouští a hlásí sousedovi. Vklad je pade.

Oprava To admin

(Mářa, 22. 3. 2008 18:08)

Samozřejmě reofilní (překlep)

To admin.

(Mářa, 22. 3. 2008 18:04)

Hájeny jsou nejen riofilní druhy, ale nadále i většina piscivorních a původních salmonidae.:-)

???

(hubert, 22. 3. 2008 17:46)

dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké máte podmínky toho zítřejšího chytání...např. jestli musím být v nějakém klubu (nemyslím tím jestli musím mít povolenku) ale např. nejakou licenci nebo registraci atd..předem děkuji

Kontrolní otázka -co to je reofiní?

(Rokoko, 22. 3. 2008 17:11)

Jakožto chlapec z vesnice-zaprvé nevím co to je a za druhé mě to uráží.Tak jesli mě někdo zasvětí.Ne,že bych se bál jakožto stálý přispěvatel" pade "jejich umísťování do saku.Děkuji předem-Míra Matas(uvádím jméno pro ty kteří neznají přezdívku,abych neposiloval" posery".


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4