Jdi na obsah Jdi na menu
 


Havelkův bič 2009 - doplněné propozice

11. 4. 2009

MO ČRS PLZEŇ 1

SI VÁS DOVOLUJE POZVAT

K ÚČASTI V 17. ROČNÍKU

KLASICKÉHO ZÁVODU V PLAVANÉ

HAVELKŮV BIČ

 

2009

KTERÝ SE KONÁ V PLZNI, 23. DUBNA 2009

na Borské přehradě podél silnice na Valchu

 

PROGRAM ZÁVODU:

Do 15,00 - Sraz účastníků, 15,15 - Losování závodních úseků,  do 15,50 - Příprava, 15,55 - Krmení, 16,00 - Start

19,00 - Konec závodu, počítání úlovků, předání cen

Závod bude zkrácen jedině v případě bouřky.

 

PROPOZICE:

Loví se pouze na plavanou podle pravidel FIPS

Ouklej a candát se nepočítá.

Nesmí se krmit plovoucí návnadou (pečivem).

 

HODNOCENÍ ÚLOVKŮ:

Úlovky se váží. 1 gram = 1 bod.

 

Každý účastník musí být vybaven prostorným vezírkem z jemné tkaniny, který je třeba mít během závodu napnutý, aby ryby měly volný pohyb.

Vklad je 200 Kč, závod bude dotován hodnotnými cenami.

Přihlášky s vkladem přijímá p. Kokoška v prodejně rybářských potřeb Koperníkova ul. 16 (tel. 777022690). Počet míst je omezen.

 

HAVELKŮV BIČ je součástí Grandslamu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kuna:

(p.Edlos, 4. 4. 2009 11:35)

Koukám,že na "Havelkovi"chceš něco trhnout.Jestli budou housky vypečené tak jako ty,tak jich beru deset.

objednávky

(kuna, 3. 4. 2009 19:42)

Od 15.4 přijímám závazné objednávky na extra vypečené houstičky.Nezapomeňte bude jich třeba hodně(má foukat).Jo cena 2kč

pane Edl (k tématu Pako)

(Podskalák, 3. 4. 2009 8:01)

Jo. Já taky.

Sow

(Véna S., 3. 4. 2009 7:01)

Zařídím se dle tvé rady, v autobusu do Norska si koupím pivo, budu sedět a koukat z okna, nebo na telku, tedy jestli nějaká v autokaru bude, a budu na vás myslet, jestli jako téměř každý rok na Havelkovi zmoknete :-).
Jinak z mé strany to byl jen návrh. Stejně každý bude chytat tak, jak mu to dané stanoviště dovolí. Pokud bude vítr, tak bude hodně záležet na směru, ze kterého bude foukat. Pak ty rohlíky na hladině před sebou udrží jen málokdo. U nás zatím jsou ty závody v pohodě, tak se nebudeme zbytečně maasírovat.

.....

(Sow, 2. 4. 2009 23:20)

Já to fakt nechápu,proč pořád musí být kolem některých činností tolik řečí.Jenom budu opakovat to,co jsem napsal už loni "pokud se někomu nelíbí pravidla tak ať si koupí pivo,zapne telku a kouká na zprávy".Závodů je dost,tak si každý může vybrat.

p. Edlos:

(Kaslík, 2. 4. 2009 23:06)

Mizerná pozice závodního rybolovu V Česku je dána hlavně tím, že aktivní závodníci (nepočítám ty, co se jednou ročně zúčastní místních gulášovek) tvoří jen nepatrné promile z celkového počtu rybářů. Málokdo z běžných rybářů dokáže pochopit, že existují lidé ochotní provozovat tak finančně ztrátovou činnost, jako je závodní rybařina. Když se k tomu připočte závist (i když těžko říci čeho), stačí pár aktivních jedinců na "správných" místech a je "vymalováno"...

Kaslík..

(p.Edlos, 2. 4. 2009 21:20)

Jé Luboši,začali jsme to psát stejně,já od toho stále odbíhal.Kdybys tvůj nádhernej příspěvek poslal dřív,tak jsem se už nemusel snažit,v tom tvém je všechno.

......

(p.Edlos, 2. 4. 2009 21:13)

Dodneška jsem si myslel,že "Havelka" je oficiální závod,kde se po dobu lovu pozdrží ve vezírcích všechny ryby,mírové-nemírové,hájené-nehájené(kromě ouklejí.
Kromě připomínky "kuny",která je na apríla beru ostatní vážně,tedy:
Véna.S - nevím o tom,že by se na Havelkovi ryby v průběhu závodu pouštěly.To slyším prvně,ale možná jsem nedával pozor.Nepleteš si to s vabankem?
Johan - letos se váží,takže každej kapr dobrej.
Shrnutí - začíná z toho být pěknej guláš.Zdálo se mě,že jsme si to vloni vše ujasnili.Na druhou stranu,každej příspěvek do diskuze je vítán.

můj pláč na špatném hrobě

(KASLÍK, 2. 4. 2009 20:47)

vždycky jsem si myslel, že SPORT a ZÁVODY spolu velmi úzce souvisí. A jestliže se nějaká činnost nazývá SPORTOVNÍ rybolov, tak mi z toho vyplývá,že rybářské závody by měly být nejméně problémovým uskutečněním této myšlenky. Nemám nic proti pojetí rybařiny jako "odpočinku v přírodě a tichého rozjímání" či "naplnění pradávného pudu lovce". Nijak neprotestuji ani proti těm, pro něž je ryba především kulinářský zážitek, ale nechápu, kde se v poslední době nahromadilo tolik averze vůči závodnímu rybolovu. Jestliže se začne argumentovat jednotlivými paragrafy, je to (řečeno s Topolánkem) cesta do pekel. Ano, zákony platí pro všechny. Jenže je třeba se ptát, jaký je smysl těchto zákonů. Dle mého ochrana ryb před těmi, co neznají míru. Proto ta omezení lovné velikosti, hmotnosti, hájení... Myslím, že i retardovaný orangutan po dvojnásobné lobotomii mozku chápe, že cílem závodníků není vydrancovat vodu od ryb a to, že dočasně zasakují ryby je jen z důvodu regulérního posouzení výsledků. Nechápu, proč toto není nějak ošetřeno zákonem. Prostě a jednoduše oficiálně nahlášené závody by měly výjimku pro DOČASNÉ zasakování jakýchkoliv ryb, a klidně ať se určí velikost vezírku, jemnost síťky, způsob vážení a co já vím co ještě... Za chvíli se ze závodníků stane štvaná zvěř jen proto, že část rybářské veřejnosti (a bohužel i funkcionářské) má zřejmě pocit, že těm "elitářům s drahým krmením" je třeba závodění řádně znechutit. Je to opravdu paradox, že v době, kdy různé Draslovky otravují vody, kormoráni drancují rybí populaci, regulují se říční koryta a rybařina je pro značnou část rybářů turistikou za právě vysazenými kapříky, o rybolovu bez pravidel jistými cizozemci raději nemluvě, tak největšími škůdci jsou závodníci a roztodivní mravokárci se rozhořčeně pozastavují nad tím, zda mají ryby v závodním vezírku dostatečný komfort... Možná že se mýlím, ale mám pocit, že nejvyšší podpora, které ze ze strany vysokých funkcionářů lze dočkat, je maximálně "neházení klacků pod nohy". Tím chci říci, že Johanem navrhované řešení je nejčistší možné, neboť pokud zrovna někdo nenachytá víc než 7kg (já tedy určitě ne :), k žádnému porušení zákona nedojde. Akorát si nejsem jist, zda platí úměra "čím více omezení, tím lepší závody"...

muj názor

(johan, 2. 4. 2009 17:41)

Myslim si že na Havelkově klání se chytaj tak normálne tři druhy ryb a jelikoš jsou naši přátelé loviči i pořadateli zároveň ,jediná možnost jak předejít problémům se zákonem a jinými živly,je lovit tito druhy ryb:plotice,okoun,ježdík,perlín,cejn všech druhů.Jinak řečeno bílou rybu ,krom ouklejí ty jsou zakázané od začátku.Určitě namítnete a co kapr a další ušlechtilé ryby. NEBRAT.Stejne se moc nechytaj.třeba to takhle bude i jinde na grenclemu.

Véna S.

(Bolen, 2. 4. 2009 6:49)

Na Havelku nejdu, tak by mi to mohlo být jedno. Aleco takhle použít ustanovení zákona o rybářství:
(3) V rybářských revírech se zakazuje lov

a) vybraných druhů ryb po dobu jejich hájení z důvodu ochrany jejich rozmnožování,

Bolen je přeci v tuto dobu hájený, když to bylo na body, tak to bylo jedni, protože se hned pouštěl. Te´d ho musíš pustit ihned po jeho ulovení, do vezírku ho dát nesmíš. Takže navrhuji nepočítat.

havlbič:

(p.Edlos, 2. 4. 2009 0:06)

Nezrušíme taky cejny a plotice?

Diskutujte na téma bolen

(Podskalák, 1. 4. 2009 9:17)

To musíme probrat, chtěl bych slyšt více názorů. Díky.

jak bolen?

(kuna, 1. 4. 2009 8:19)

Dotaz na hlavy závodu:Když už se tady mluví o onanii s Ouklejí, počítám že se to letos zvrhne do onanie ve směru Bolen.Nevím jak se mnou budete souhlasit ale Havelka je plavaná a ne mlaskačka.Navrhuji Bolena nepočítat.Pokud se počítat bude připravým si biče jako druhou variantu a vemu šmahem pekárnu co mám po cestě. Petru zdar

Oukleje na Havelkovi

(Podskalák, 31. 3. 2009 20:55)

Omlouvám se, oukleje se nepočítají, ať se to nezvrhne v onanii.

HAVELKA

(standa, 31. 3. 2009 19:26)

Loví se podle CIPS!!!!! Doufám ,že letos si p.Kokoška najde náhradu aby se losovalo včas a nelítali jsme tam zase jako včely.Ještě mi tam chybí jaké ryby se počítají/třeba i oukleje jako u nás a kolik ks rohlíků mohu naházet na hladinu.jen abychom něco neopoměli.

Kaslík

(Sow, 30. 3. 2009 21:28)

Tak to jsem asi opravdu něco popletl.Já přihlásil tebe do závodu a sebe jako doprovod.Ani nevím čím jsi mně zmátl,že jsem tak hrubě podcenil tvůj věk :-))

Milý Sow-e:

(Kaslík:, 30. 3. 2009 19:56)

dovoluji si tě upozornit, že jsi se poněkud spletl a omylem jsi svoji tradiční výhružnou sentenci umístil o rubriku výše. Patří totiž do příspěvku "Plzeňský plaváček",na kterýžto závod jsi se rozhodl letos přihlásit. Tam opravdu máš nepatrně větší šanci, že se některým ze závodníků předškolního věku z tvých výhrůžek rozklepou kolena (i když jen do chvíle, než tě uvidí "v akci"). To, že jsi se rozhodl vetřít do kategorie 0 - 10 let, abys mohl přijmout cizí pomoc je sice zajímavá taktická varianta, ale se mnou nepočítej, nemám v úmyslu strávit tři hodiny neustálým rozmotáváním udic! :)))

Ach jo

(Sow, 28. 3. 2009 20:07)

Jsem zklamán,mně se počítání líbilo.Ale přispůsobím se a stejně vás všechny rozsekám :-))

Pyšná princezna - závěr

(Mářa, 27. 3. 2009 16:02)

"Ševče, kam bys utíkal?" "Sakryš, zrovna jedu do severního království, když už se tu zpívat smí!"