Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak dál v Havelkově biči, vážit nebo počítat?

9. 3. 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Podskalák

(Stan, 19. 3. 2008 15:20)

Můj poslední příspěvek do tohoto fóra.Došli jsme opšt k názoru,že Havelka se nebude vážit,protože se to někomu nehodí.Přeštičáci by mohli na feederu opět měřit i oukleje.A jsem proto aby se tento závod nezapočítával do Grenslemu nebylo by to přece ferové.
Přece podle moudrého otce Havelkova biče je nejlepší tradici neměnit.

Kaslík...

(p.Edlos, 14. 3. 2008 20:33)

Promiň Luboši,ale svůj poslední příspěvek jsem umístil do rubriky "Termíny akcí" a tam asi bude mimo zájem osoby,které je určen,ale věřím,že si s tím poradíš.

Podskalák...

(p.Edlos, 14. 3. 2008 19:47)

Díval ses na to bodování?Myslíš,že by to mohlo jít použít?Nebo mi to jako moudrý otec pošleš zpátky?

Tak už jsem to vyhodnotil!

(Podskalák, 14. 3. 2008 19:27)

Miláčkové, po vzoru Vény Sochora jsem u Franty Koubka koupil dvě ekologické síťky na vážení ryb.
Jako moudrý otec Havelkova biče jsem vyřadil názory, ze kterých vykukují ambice nebo kape nechuť k osobě našeho Káji Gotta (nemám na mysli ani Vénu S nebo Jičíňáka)a po zralé úvaze dospěl k názoru, že nejlepší bude tradici neměnit. Přátelé, děkuji za plodnou diskusi a vězte, že ti, co mají odlišné názory zůstávají mými kamarády.

Přeštice.....

(p.Edlos, 14. 3. 2008 19:13)

To je výzva?

Havelka

(Standa, 14. 3. 2008 18:28)

Nechme už oukleje ouklejema Plzeňáci stejně Vám Přeštický PRASE- TEAM natrhne koutky a pr.......

Havelka....

(p.Edlos, 14. 3. 2008 17:04)

Kluci,o čem to pořád diskutujete? Řekněte mi radši jaké jsou ceny.Stačí mě do pátého místa.
Stejně jsem ještě nepochopil,v čem je lepší vážení než počítání.Vždyť je to úplně jedno.Když chceš uspět, tak se holt musíš přizpůsobit jakýmkoliv pravidlům.A zkuste mi tento argument rozumně vyvrátit,to jsem teda zvědavej.To,že ryby při vážení méně trpí (Jičíňáčku mám tě rád)je nesmysl (Podskalský jr=o.k.) ,vždyť jak tě znám,tak se k rybám snad chováš ohleduplně pořád.(Viděl jsem tě,jak se s nima mazlíš,tedy když něco chytíš).Mám opravdu dojem,že některé argumenty malinko zavání nějakou skrytou osobní averzí.I přes ty některé nesmysly se na vás moc těším a doufám ,že do startu ještě naberete trochu sil,které budete potřebovat,až mě jako nového vítěze budete nosit na ramenou.(Přes zimu jsem trochu přibral.)

Havelka...

(kafka, 14. 3. 2008 13:41)

Začína to tady houstnout...Prosím p.J.P. aby řekl jasná pravidla.Na vyhlášení Grandslamu bylo řečeno,že bude váha...Byla by škoda aby tato diskuse vedla k napadání toho či onoho...Názory závodníků máš....dík Petr B.

nadále počítat

(Podskalák jr., 14. 3. 2008 12:55)

tradice je tradice...a nemyslim že by ryby při vážení trpěli míň než při počítání.

Sten:

(Podskalák jr., 14. 3. 2008 12:49)

Mam dojem, že by se tu měl probrat někdo jinej než Kaslík...Ouklej sice beze sporu rybou je, ale nemohu si pomoct, zkrátka mam pocit, že na borskej by jich za 3 hodiny nachytal bezrukej a k tomu slepej rybář hezkých pár desítek. Tudíž se domnívám, že postrádá smysl aby sme my, kteří disponujeme správným počtem rukou a lepším či horším zrakem, se snižovali k podobným činům jako lov ouklejí na Havelkově biči. A myslim si že tady jsou na trenink 3x tejdně jiný adepti než Jezule...zkrátka musim uznat že umí, ale letos ho spraskam jak psa...(a když ne letos tak určitě někdy příště)

Havelka

(Véna S., 14. 3. 2008 7:29)

Loni to měl Kokýn jen tak tak. Už to nebylo o třídu, nebo x koňských délek, ale o několik kousků. V posledních letech z Borské nějak mizí plotice a je to hlavně o cejnech. Jsem pro vážení, ale bez ouklejí.
Také jsme od letoška přešli u Přeštického feederu od počítání k vážení. Bohužel u nás je jiná situace. Malý tok, kde je většinu roku klid. Pak tam naběhne hodně lidí, kanonáda krmítek a ryba se snadno rozplaší. Pravděpodobně se bude vážit všechno, včetně ouklejí, jinak by mohlo být dost lidí s nulou.

Sten:

(Kaslík, 14. 3. 2008 0:27)

No tak si to shrňme: Jeden z pořadatelů tradičního závodu (já chytám ryby asi pět let, takže se omlouvám za případné nepřesnosti), vyzval k diskuzi nad pravidly tohoto závodu. Jestli jsem to dobře pochopil, dlouhá léta tento závod funguje podle stejných pravidel, která nikdo nemění na poslední chvíli a hojná účast snad dokazuje, že ta pravidla nejsou tak marná. Jsou to pravidla, jež upřednostňují určitou ohleduplnost vůči rybám (ouklejím), tudíž se nejedná o degradaci oukleje, ale naopak. Na to má snad pořadatel plné právo a je jen na něm, jestli připomínky např. i z této diskuze nějak zapracuje do pravidel.

p.Edlos:

(Kaslík, 13. 3. 2008 23:37)

Když jsem si přečetl nadpis Tvé reakce na můj příspěvek, až jsem se ulekl, co mě to chceš vyznávat...:) Ano, dosáhl jsi svého, po tvých chvalozpěvech mi opravdu asi nezbývá nic jiného, než ti prozradit má velká tajemství (snad si něco věrohodného vymyslím), jen prosím pokračuj v lichotkách... :).

Mně to nedá...

(Sow, 13. 3. 2008 21:56)

a tak se ještě vrátím k těm ouklejím.Já sám za sebe mohu říct,že ouklej samozřejmě je ryba a mám ji velice rád.Asi jako většina z nás,jsem na ní vyrostl a užil hodně zábavy.
Argumentovat,že v lize se taky počítá mně připadá kousek mimo.Tohle přeci nejsou ligové závody.Navíc to by potom mohli někteří začít požadovat více krmení a pod.,protože v lize se přeci taky smí krmit víc.
Hele,lidi počítat ouklej a vážit je prostě špatně.Uvědomte si,že se jedná o jednokolový závod na tři hoďky a na Borské je to o místě a o náhodných kaprech.Tam se prostě chytá především bílá ryba a podle toho to taky vypadá.
Na závěr bych ještě dodal,představte si vezírek se dvěma kapry,dvacítkou cejnů,nějakou ploticí a cca stovkou ouklejí jak je pěsejpáte a vážíte.Kolik těch ouklejí asi přežije ten tanec?Osobně si takhle prezentaci členů KLUBU UŠLECHTILÉHO RYBOLOVU rozhodně nepředstavuji.

p.Edlos

(Standa, 13. 3. 2008 21:37)

Ještě se neozval Kafka,asi mu po včerejšku natekli mandle.Už mi zase vysychají barvy v tiskárně

p.Edlos

(Standa, 13. 3. 2008 21:33)

Přečetl jsem si Tvůj článek,jsi úplný spisovatel ale už včera jsem Ti psal,aby jsi se věnoval druhému koníčku a to pí........

Kaslík

(Sten, 13. 3. 2008 21:28)

Aš budeš chodit trenovat s dětmi jako p.Kokoška 3 krát týdně a popisovat si biče kde je jaká hloubka ,kde maká jaký krmení tak budeš taky neporazitelný.Prostě OUKLEJE se počítají na všech ligových závodech,nebo OUKLEJ nemí ryba/je to snad žába/tak už se prober.

Havelka

(Jičíňák, 13. 3. 2008 20:45)

Havelku určitě vážit,už jen z důvodu aby ryby netrpěly.Zdravím Petr

Vyznání Kaslíkovi....

(p.Edlos, 13. 3. 2008 18:42)

Milý Kaslíku,to byla doba,než ses projevil a přispěl do naší smysluplné diskuze.Už jsem si myslel,že jsi na naše fórum a tím i na nás zanevřel,nebo jsi ulehl postižen nějakou nemocí.Pak jsem si ale vzpomněl na tvůj úžasný feederový systém a tušil jsem,že zareaguješ až se ti bude "třepat celý monitor".Strašně rád hltám nejen tvé profesionální rady,ale i vtipné a nápadité články.Proč nepíšeš do některých časopisů - nebo ano?Je vidět,že jsi schopen dovést k dokonalosti každý z oborů tvé činnosti.Jsem tvým věrným pozorovatelem a čtenářem.Doufám,že mě předáš ještě nějakou moudrost,abych tě mohl také někdy porazit tvými zbraněmi v přímém souboji.Ale stejně si v koutku duše myslím,že něco důležitého zamlčuješ,neboť tvé rady mnou uvedené do praxe vůbec nefungují.Začíná to s tebou být jako s Kokýnem a jeho "rohlíkem z Tylovky".Několikrát jsem si ho koupil a žraly mě ho tak akorát divoké kachny.Ale já na to přijdu a pak se těšte.

Milý Kafko,

(Kaslík, 13. 3. 2008 16:41)

neměl jsem vůbec v úmyslu zasahovat do této diskuze, neboť nepatřím k Otcům zakladatelům tohoto závodu
a jako plavačkář jsem naprostý Tragikomix, ale když tolik toužíš po mém názoru...
1. Myslím si, že určit pravidla je právo pořadatele, ale je samozřejmě dobře, že se i díky této diskuzi mají zúčastnění možnost vyjádřit.
2. Je pravda, že ouklej je standardní "závodní" ryba. Ouklejová taktika již přinesla mnoho úspěchů (ale i neúspěchů) na závodech nejen dětských a nejen regionálního významu...
3. Argumenty proti oukleji zde napsané jsou také dosti silné, zejména poměrně vysoká ůmrtnost této rybky by Ušlechtilým Rybolovcům neměla být lhostejná... (doporučuji, aby každý ouklejolovec měl povinně ve výbavě bazének o předepsaném objemu, vybavený vzduchováním a znal zásady První pomoci -
dýchání z úst do žaber, masáž srdce...:)
4. Netuším, které zde uvedené názory jsou vedeny snahou o zkvalitnění tohoto závodu a které spíše snahou o "zkvalitnění" svého výsledku, to ví každý nejlíp sám a je mi to celkem šumafuk.
5. Kdybych měl "sobecky" prosazovat podobu závodu, jak by vyhovoval mě, tak musím přiznat, že nevím, co
zvolit. Oukleje, neoukleje, vážení, měření, počítání... u mě se to stejně vždycky zvrhne ve snahu chytit alespoň nějakou rybu :). Ale asi bych byl pro zachování současné podoby, tedy počítání bez ouklejí, už jen z toho důvodu, abych mohl zjistit, o kolik jsem se přiblížil k Jiřímu Kokoškovi či o kolik mi zase utekl. To je takový pevný záchytný bod :). Aneb Jiří je jak Sborná v hokeji v sedmdesátých letech - dá se porazit, nikoliv porážet :)